Singulair 10 Mg 28 Film Tablet

İlacın Sınıfı:
  • R - SOLUNUM SİSTEMİ
  • R03 OBSTRÜKTİF SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI
  • R03D DİĞER SİSTEMİK İLAÇLAR
  • R03DC Lökotrien reseptör antagonistleri
  • R03DC03 montelukast sodyum
İlaç Fiyatı: 93.41 ₺
ATC Kodu: R03DC03
Etkin Madde: Montelukast sodyum
Barkodu: 8699636090800
Dozaj / Birim: Mg
Dozaj / Miktar: 10
Ambalaj Miktar: 28
Menşei Ülke: İthal
Reçete: Normal reçeteli bir ilaçtır.
Geri Ödeme Kodu: A07300
Güncelleme: 2022-10-20 22:14:43

Singulair Tablet Nedir Ve Niçin Kullanılır?

Singulair tablet, astım belirtilerini ve alerjik nezleyi gideren bir ilaçtır. Astım ve alerjik nezle de gelişen lökotrienleri baskılayan bir madde barındırır. Bu sayede hastalığın gelişimi ve ilerlemesinin önüne geçilmektedir.

Singulair Tablet Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Singulair tablet kullanılmaya başlanmadan evvel mutlaka ilacın etkin maddesine karşı herhangi bir alerji duyulup duyulmadığından emin olunmalıdır. Ayrıca bu ilaç kullanılırken, aspirin ve kortizon içeren ilaçları da kullanmamaya özen gösterilmelidir. Eğer kullanılması gerekiyor ise mutlaka, kontrolünde olunan hekime bu durum iletilmeli ve uzman görüşlerinden fayda sağlanmalıdır.

Singulair Tablet Nedir?

Singulair tablet, astım, alerjik nezle ve alerjik rinit tedavilerinde kullanılmak üzere üretilmiş; montelukast sodyum etkin maddesi barındıran bir ilaçtır.

Singulair Tablet Muadili Nedir?

Singulair tabletin bilinen eş değerleri arasında ‘airlast, monax, airmol, meflort, airmol, medlukast, alecast, aliento, culento ve luxat’ isimli ilaçlar yer alır.

Singulair Tablet 2020 Fiyatı

Astım gibi solunum yolu enfeksiyonları tedavisinde kullanılan Singulair Tablet’in tüm vergiler dahil eczane satış fiyatının 64 Türk Lirası 91 kuruş olduğu biliniyor.

Singulair Tablet 2022 Fiyatı

Astım gibi solunum yolu enfeksiyonları tedavisinde kullanılan Singulair Tablet’in tüm vergiler dahil eczane satış fiyatının 93 Türk Lirası 41 kuruş olduğu biliniyor.

Singulair Tablet Aç Halde Mi Yoksa Tok Halde Mi Kullanılır?

Singulair tabletin yiyecek içecek ile ilgili herhangi bir etkileşimi söz konusu olmadığından, dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Singulair Tablet Yan Etkileri 

Singulair tabletin bilinen yan etkileri arasında ‘kanama eğilimi artışı, baş dönmesi ve buna bağlı olarak gelişebilen baş dönmeleri, burun tıkanıklıkları, ruh hali değişimleri, depresyona meyilli olmak, intihar düşüncesi, kalp çarpıntısı, mide ağrısı ve bağırsak huzursuzluğu gibi’ etkiler yer alır.

Singulair Tablet Alkol ile Kullanımı

Singulair tablet kullanımı ile alkol kullanımı arasında herhangi bir bağıntı saptanmamıştır fakat ilaçtan beklenen tam fayda sağlanabilmesi için ikilinin aynı zaman aralığında kullanılmaması önerilir.

Singulair Tablet Nasıl Kullanılır?

Singulair tabletin kullanım metodunun ağız yoluyla olması ve bir bardak su şile yutulması olduğuna dair direktifler mevcuttur.

Singulair Tablet Yasaklandı Mı?

Astım ve alerjik nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere üretilmiş olan bu ilacın satışına ve kullanımına dair herhangi bir sınırlama söz konusu değildir.

Singulair Tablet İlacının Etkin Maddesi Nedir?

Montelukast Sodyum, singulair tabletin etkin maddesi olarak bilinmektedir.

Singulair Tablet Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Singulair tabletin ne kadar sürede etki göstereceği, kullandığınız diğer ilaçların da desteğine bağlı olarak değişebileceğinden net bir zaman diliminden bahsedilmemektedir.

Singulair Tablet Adet Geciktirir Mi?

Solunum sistemi rahatsızlıklarında kullanılan bu tabletin adet gecikmesine neden olabileceğine dair herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

Singulair Tablet Kilo Aldırır Mı?

Singulair tabletin bilinen yan etkileri arasında kilo alımı yer almaz fakat bazı forumlarda ki kullanıcılar singulair kullanımına dair kilo aldığından bahsederek deneyimlerini yeni kullanıcılarla paylaşabilmektedir.

Singulair Tablet Ne Kadar Süre Kullanılır?

Singulair tablet, uzun vadeli olarak ya da kısa vadeli bir şekilde kullanılır. Bu durum tamamen hastalığınızın seyrine, diğer ilaç kullanımlarınıza ve tedaviye gösterdiğiniz yanıt ile ilgilidir. Bu durumda en doğru karar hekiminizin inisiyatifinde olacaktır.